02.03.18

Veel üks sodipäevik / Another Junk Journal


Pole veel esimene sodipäevik valmiski, kui juba teen järgmist.
See sodipäevik on mõeldud emale aiapäevikuks, kuhu saab talletada aiaga seotud mõtted ja tegemised.



Protsess:


Aiapäeviku põhjaks kasutasin kaasi vanalt raamatult, mida mul oli kaks eksemplari ja ei olnud kahju loobuda ühest. Eemaldasin kaaned sisuplokist ja hakkasin neid kaunistama.


Raamatu selja katsin linase kanganäidisega ja kaante sisemise külje tapeediga. Mõlemad vahendid (kanganäidis ja tapeet) pärinevad vanast tapeedikataloogist. Tagakaanele kinnitasin kummi, et oleks päevikut mugav sulgeda. Kaante kõigile neljale nurgale panin ka metallnurgad. Ka metallnurgad sain vanalt tapeedikataloogilt. Täielik taaskasutus :)
Kaante selja sisemisele küljele lisasin ka järjehoidja, mille otsa lisasin hiljem nööbi.

Kaunistatud kaaned väljast
Kaunistatud  kaaned seest
Kui kaaned olid valmis, siis hakkasin komplekteerima sisuplokki. Sisuks kasutasin lehti vanadest raamatutest ja vihikutest; seismajäänud ruudulisi ja valgeid pabereid; vanaaegset tapeeti ja kõike muud, mis kätte jäi.
Sisuplokk koosneb kokku kolmest poognast ja igas poognas on 12 pooleks murtud lehte. Köitmise tegin sarnaselt oma esimesele sodipäevikule, mille kohta saab lugeda siit. Ainuke erinevus oli see, et alustasin iga poogna kaante külge õmblemist väljastpoolt ja jätsin niidiotsad pikemad, et nende otsa kaunistuseks kinnitada nööbid.
Sisulehti viimistlesin loodusteemaliste templite, taskute ja õmblemisega (Lehtedel õmblemist tegin enne köitmist). Paberite servi tegin huvitavamaks motiivauguraudadega. 
Lehti liiga ära kaunistada ma ka ei tahtnud, sest muidu ei jää ruumi sissekirjutamiseks, nii et mõnel lehel ma ei teinudki midagi.

Komplekteeritud poognad pealtvaates

Lehtede servi kaunistavad templid
Kaks lehte küljelt ja alt kokkuõmmelduna moodustavad tasku (Tasku õmblemise tegin enne poogna kaante külge köitmist)
Lehtede vahele köidetud väiksem tasku, mis on kaunistatud templiga
Jällegi templiga kaunistatud leht

Ruudulisest lehest on sisse volditud klapp, mida võib lahti voltides kasutada lehe pikenduseks või servade kinniliimimisel teha sellet tasku
Lehest on sisse volditud klapp ja tasku moodustamiseks ülevalt ja alt servast kinni õmmeldud. Klapi serval on kaunistuseks pabeririba, mis kinni õmmeldud sik-sakiga 


Valmis aiapäevik:


Valmis aiapäevik, mis ootab üleandmist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar